Welkom op de blog van samenhuisproject De Kaasdroger!

Hier lees je de verhalen van de bewoners van 'De Kaasdroger'. De dingen die ons bezighouden, boeien, binden en verbinden. Ons verhaal.

Als je graag op de hoogte gehouden wordt van nieuwe blogposts via mail kan je rechtsonder je mailadres ingeven. Voor meer info over 'De Kaasdroger' neem je best een kijkje op onze website: www.dekaasdroger.be!

dinsdag 19 augustus 2014

Kaasplanken in De Kaasdroger

We komen zo stilaan -eindelijk- in een nieuwe fase van onze verbouwingen. Tot hiertoe werkten we vooral aan het skelet van het gebouw, dingen die belangrijk maar niet altijd zichtbaar zijn in een finale constructie. Deze week zijn we begonnen met de opbouw van de plafonds en de vloeren op de verdiepingen. Daarvoor hebben we kaasplanken aangekocht. Geïmporteerd vanuit Nederland. Een idee van Lieselotte en Laurenz, die in het woonhuis wonen. Zij ontdekten dit materiaal en gebruikten het in de verbouwing van de bovenverdieping van het woonhuis. En wij vonden dit wel sympathiek. Vooral omdat het hier gaat om recuperatiemateriaal. De kaasplanken zijn immers maar een beperkte tijd bruikbaar voor het laten drogen van de kaas. Daarna worden de planken afval, bruikbare afval, bijvoorbeeld om er een vloer van te maken. Bovendien is het materiaal niet duur en dus zeker welkom hier!De cirkels die je hieronder ziet op het hout zijn afkomstig van het vet van de alom gekende gele kaasbollen. De planken dragen dus prints op zich, een idee die Anje wel leuk vindt, net omdat ze vaak prints creëert, dan wel via de grafiek.De planken kunnen wat opgeschuurd worden. Dan zijn de prints iets minder dominant aanwezig. De éne ruimte verdraagt immers al wat meer 'drukte' dan de andere...Benoît is begonnen helemaal bovenaan in de zolder, vandaar zakt hij af naar beneden. Weldra kunnen we dus rondlopen op de verdiepingen zonder het risico ergens door te schieten. Weer een hele stap voorwaarts in de verbouwing van onze unit!