Welkom op de blog van samenhuisproject De Kaasdroger!

Hier lees je de verhalen van de bewoners van 'De Kaasdroger'. De dingen die ons bezighouden, boeien, binden en verbinden. Ons verhaal.

Als je graag op de hoogte gehouden wordt van nieuwe blogposts via mail kan je rechtsonder je mailadres ingeven. Voor meer info over 'De Kaasdroger' neem je best een kijkje op onze website: www.dekaasdroger.be!

donderdag 14 augustus 2014

Hoe blauw is de zee?

Op maandag 11, dinsdag 12 en woensdag 13 augustus vond er opnieuw een zomeratelier plaats in 'De Broeikas', dat is de naam die we gaven aan de projectruimte in de schuur. Kinderen tussen 5 en 12 jaar oud konden zich 3 dagen lang uitleven met drukpers en draad. Ook werden er wetenschappelijke prikkels gegeven. Een initiatief van BioArt en Textiellab.

Het thema van de driedaagse was de kleur van de zee en het leven in de zee.


Er was veel ruimte voor filosoferen, experimenteren en spelen! We bezochten een Museum van Dierkunde in Leuven waar we het skelet zagen van een echte walvis. Imposant! Na afloop waren de kids heel tevreden en wij ook. Zo tevreden zelfs dat we beslisten om komend najaar een woensdagsreeks in te richten. Elke woensdagnamiddag wordt er hier een andere druktechniek aangereikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Interesse? Lees dan hier verder.

Het is en blijft een fijn gegeven. Kinderen warm maken voor de verrassende wereld van het drukken!