Welkom op de blog van samenhuisproject De Kaasdroger!

Hier lees je de verhalen van de bewoners van 'De Kaasdroger'. De dingen die ons bezighouden, boeien, binden en verbinden. Ons verhaal.

Als je graag op de hoogte gehouden wordt van nieuwe blogposts via mail kan je rechtsonder je mailadres ingeven. Voor meer info over 'De Kaasdroger' neem je best een kijkje op onze website: www.dekaasdroger.be!

zaterdag 19 oktober 2013

Bezoek aan De Okelaar

Vandaag gingen we op bezoek naar De Okelaar, een opstartend cohousingproject in Wolvertem, vlakbij Brussel. Nu nog een oud klooster met verlaten schoolgebouwen. Straks een sprankelende woongemeenschap met 18 woonunits.


Mia en Joost, de bezielers van dit project, passeerden vroeger ook al eens bij ons, vielen voor onze stek, maar gingen uiteindelijk toch een eigen weg. Ze verlangden immers naar een grotere woongemeenschap dan de onze met wat meer ruimte en mogelijkheden voor sociale projecten en sociale woonvormen. Het was inmiddels al ruim twee jaar geleden dat we mekaar zagen en dus wilden we wel eens zien hoe het met hen ging en hoever ze al staan in de realisatie van hun dromen.

Momenteel zijn ze er vooral bezig met het uittekenen van plannen, het uitzetten van het financiĆ«le plaatje en het zoeken van geĆÆnteresseerde medebewoners, investeerders en aandeelhouders. Ze hebben al een hele weg afgelegd en er is ook nog een heel stuk te gaan. Maar wij konden het eindresultaat al even voelen in woord en droom, tussen taart en thee, in lange gangen met zwarte tegels en muffe zolders die vragen om lucht en volk en leven. Komt eraan!

Interesse om meer te weten, meer te lezen? Surf dan naar de website van De Okelaar.