Welkom op de blog van samenhuisproject De Kaasdroger!

Hier lees je de verhalen van de bewoners van 'De Kaasdroger'. De dingen die ons bezighouden, boeien, binden en verbinden. Ons verhaal.

Als je graag op de hoogte gehouden wordt van nieuwe blogposts via mail kan je rechtsonder je mailadres ingeven. Voor meer info over 'De Kaasdroger' neem je best een kijkje op onze website: www.dekaasdroger.be!

vrijdag 4 januari 2013

Nieuwjaar

Een nieuw jaar en het zal weer een bouw- en verbouwjaar worden. Eerste grote werk dat nu op de planning staat is de renovatie van het dak van de grote langsschuur. Dus moet die nu helemaal leeggehaald worden. Oude karren en balken, stapels bakstenen en grof vuil. Het moet allemaal 'herbestemd' worden. Een hele klus, zeker in een kerstvakantie vol spelende kinderen en familiebezoeken.

Ook op de andere werven is het tempo nu iets wat lager dan anders. Even er tussenuit moet kunnen, ook al willen we allemaal zo snel mogelijk wonen in 'De Kaasdroger'. Het is soms echt zoeken naar prioriteiten. Want zo snel mogelijk wonen betekent veel op de werf zijn en dat impliceert dan weer minder thuis zijn terwijl het leven geleefd wordt, hier en nu. Kinderen worden groot, relaties vergen zorg, werf of geen werf. Het opmaken van die balans gebeurt hier haast elke dag. Bouwen en verbouwen is wikken en wegen, dat is duidelijk. Maar het is ook wel leuk, leven op een bouwwerf. Vele mooie gestolen momenten, voor jong en oud. Zin in een fotoreportage? Klik dan hier!