Welkom op de blog van samenhuisproject De Kaasdroger!

Hier lees je de verhalen van de bewoners van 'De Kaasdroger'. De dingen die ons bezighouden, boeien, binden en verbinden. Ons verhaal.

Als je graag op de hoogte gehouden wordt van nieuwe blogposts via mail kan je rechtsonder je mailadres ingeven. Voor meer info over 'De Kaasdroger' neem je best een kijkje op onze website: www.dekaasdroger.be!

woensdag 4 december 2013

Een bed van schelpen

Om 8 uur 's morgens, exact zoals beloofd, reed er een vrachtwagen vol schelpen onze straat in. Regelrecht uit Nederland, gebaggerd uit de Oosterschelde...

Vracht lossen


Spuitende schelpen, allemaal bruine kokkels, 25 kubieke meter in het totaal! Goed voor een dikke laag van ruim 20 cm dik! En zoals je merkt worden de schelpen rechtstreeks op de aarde gelegd, dus geen plastieken folie onder onze voeten...


En plots ziet ons huis er een heel stuk beter uit dankzij dat schelpentapijt...


Deze schelpen vormen een buffer tegen water en koude. De lucht tussen de schelpen buffert de temperatuur. En omdat de schelpen vrij groot zijn kan er geen capillaire trekkracht optreden en blijft het vocht van de bodem daar waar het moet zijn, in de bodem en niet in ons huis!


En verder zijn die schelpen gewoon schoon om zien, heel bijzonder, een vleugje zee in huis!