Welkom op de blog van samenhuisproject De Kaasdroger!

Hier lees je de verhalen van de bewoners van 'De Kaasdroger'. De dingen die ons bezighouden, boeien, binden en verbinden. Ons verhaal.

Als je graag op de hoogte gehouden wordt van nieuwe blogposts via mail kan je rechtsonder je mailadres ingeven. Voor meer info over 'De Kaasdroger' neem je best een kijkje op onze website: www.dekaasdroger.be!

zaterdag 17 augustus 2013

Vliegende dorsmachine

Knap staaltje werk, van een dorsmachine die gevierendeeld werd en daarna de lucht in werd getakeld. Het verhaal? Toen we deze hoeve kochten ontdekten we allerlei erfenissen in en om de gebouwen, waaronder ook een oude dorsmachine. Zo eentje die het kaf van het koren scheidt, eentje die we allemaal best wel eens -figuurlijk dan- kunnen gebruiken. Een mooi machien, maar wat moet je ermee in een tijd als deze? Dus de kar bleef staan, want te mooi om weg te doen en te aftands om te gebruiken. 

Maar nu is dan toch de tijd gekomen dat de schuur leeg moet want kinderen op komst voor het eerste zomeratelier. Tijd dus voor actie. De idee. Heel simpel. We zagen er een 'schijf' af en verwerken die ooit in de muur van 'De Broeikas', als kast voor flyertjes en dergelijke meer. De zaag erin dus, door hout en staal. Een hele klus. Drie dagen zoet ermee. En dan maar afvragen of we onze prioriteiten juist leggen. Want 'ander' werk genoeg. Het geeft te denken. Zou dit dan onthaasten zijn? Ik laat het in het midden. Maar wij zijn wel content, want de kar staat niet meer in de weg. Integendeel...Even een takel lenen...En hopla, de lucht in...Helemaal tot boven in de nok. En daar kan ons 'schijfje dorsmachien' rustig wachten op betere tijden als flyerkeslegger. Wel even geduld nog. Eerst nog een huis te bouwen. Kwestie van de prioriteiten niet uit het oog te verliezen. Ha!