Welkom op de blog van samenhuisproject De Kaasdroger!

Hier lees je de verhalen van de bewoners van 'De Kaasdroger'. De dingen die ons bezighouden, boeien, binden en verbinden. Ons verhaal.

Als je graag op de hoogte gehouden wordt van nieuwe blogposts via mail kan je rechtsonder je mailadres ingeven. Voor meer info over 'De Kaasdroger' neem je best een kijkje op onze website: www.dekaasdroger.be!

donderdag 15 augustus 2013

Regenwater

Het lijkt een simpel verhaal. Regendruppels vallen uit de lucht en worden verzameld in een regenwaterput. Het water uit die put kan dan gebruikt worden voor allerlei dagdagelijkse bezigheden. Mits de nodige filters natuurlijk. Maar vooral, en in de eerste plaats, mits de nodige lopende 'kilometers buis'.Dat onze schuur een nieuw dak draagt dat wisten jullie al. Er hangt ook een goot, een hele lange. En er is een regenpijp naar beneden. Maar al dat water gutste gewoon nog lekker in het gras. Tijd voor een sleufje dus. Graven maar, met de schop en alsmaar zien dat het mooi afhelt. Niet te veel en niet te weinig.En als je denkt dat je er al bent dan ben je nog maar halfweg... Tien hoopjes grond eruit, buizen erin, en dan weer dichtgooien.De hoek om, en nog eens, op zoek naar regenwaterputten...


Gevonden! En klaar is kees. Laat de putten zich maar vullen nu! Vanaf nu is de regen welkom, alleen nog even wachten, want de zon zien we even graag!