Welkom op de blog van samenhuisproject De Kaasdroger!

Hier lees je de verhalen van de bewoners van 'De Kaasdroger'. De dingen die ons bezighouden, boeien, binden en verbinden. Ons verhaal.

Als je graag op de hoogte gehouden wordt van nieuwe blogposts via mail kan je rechtsonder je mailadres ingeven. Voor meer info over 'De Kaasdroger' neem je best een kijkje op onze website: www.dekaasdroger.be!

maandag 19 augustus 2013

Changement de décor

En op een dag huisvest onze schuur een atelier. Eerst verbouwen, zo dachten we. Maar toen vloog er een gewaagde gedachte voorbij. Wat als...

Wat als we deze zomer al ons eerste zomeratelier voor kinderen organiseren? In de schuur, zoals ze nu is. Vier muren, een nieuw dak en heel veel charme. Het gaf veel goesting. Dus, zo gezegd, zo gedaan. Katleen en ik staken onze koppen bijeen. Het gonsde in onze hoofden en enkele avonden later lag de formule klaar. Een draad- en drukatelier. Voor kinderen -en ouders- die wel eens wat anders willen. 'Kunnen bomen lachen', zo doopten we ons eerste zomeratelier.Grote kuis in de schuur, alle spinnenwebben weg. Maar het stro mocht blijven...Benodigdheden? Wat tafels, enkele stoelen en banken, een rode mat voor de gezelligheid en een drukpers natuurlijk.Drie tafels voor 14 kinderen tussen 6 en 12 jaar oud. Benieuwd naar wat er komen zal...Geen stromend water maar wel water genoeg voor was en plas van penselen, handen en glazen.De deur op een kier. Laat de kids maar komen!