Welkom op de blog van samenhuisproject De Kaasdroger!

Hier lees je de verhalen van de bewoners van 'De Kaasdroger'. De dingen die ons bezighouden, boeien, binden en verbinden. Ons verhaal.

Als je graag op de hoogte gehouden wordt van nieuwe blogposts via mail kan je rechtsonder je mailadres ingeven. Voor meer info over 'De Kaasdroger' neem je best een kijkje op onze website: www.dekaasdroger.be!

vrijdag 24 mei 2013

Dekselse deksels

Met de liters regen die vielen is het wel duidelijk dat grondwerken veel modder en slijk met zich meebrengen. Onze binnenkoer, ooit een groene oase, is getransformeerd in een waarlijk slijkparadijs waar je zonder laarzen amper doorheen kunt waden. Vier regenwaterputten en talloze buizen daarnaartoe en daarvandaan. Modder is daarin een evidentie.

Vier putten op een rij en een kleine overstroming als gevolg van te veel water

Nu alle putten van de juiste buizen voorzien zijn en ook de afwatering naar de tuin gefikst is, werd het zo stilaan tijd om de putten te voorzien van een gewapend betonnen deksel. En dat was de job van vandaag. Een dag die iets droger bleek dan de andere, dus perfect weer voor beton. 

Kiezel scheppen, beton draaien, de perfecte job voor Ruben


De eerste put, het eerste deksel. Glad en gewapend.


Nog drie te gaan


Fossielen voor het nageslacht

En ja, er waren vandaag ook zoete aardbeien, heel wat zon, fijn gezelschap, heerlijke kookkunsten van Ruben en een gezellig sameneetmoment. De putten hebben deksels nu. Eens droog kan er weer grond op en daarna zaaien we zo snel mogelijk gras. Want gras kriebelt net iets aangenamer dan slijk.