Welkom op de blog van samenhuisproject De Kaasdroger!

Hier lees je de verhalen van de bewoners van 'De Kaasdroger'. De dingen die ons bezighouden, boeien, binden en verbinden. Ons verhaal.

Als je graag op de hoogte gehouden wordt van nieuwe blogposts via mail kan je rechtsonder je mailadres ingeven. Voor meer info over 'De Kaasdroger' neem je best een kijkje op onze website: www.dekaasdroger.be!

zaterdag 21 februari 2015

Chape zonder cement!

En ja hoor, het is zover. De chape is een feit!

Een moeilijke bevalling in unit 4 want we wilden een chape zonder cement. Dit uit ecologische overwegingen. De wereldwijde cementproductie is immers verantwoordelijk voor 4 à 8 procent van alle antropogene CO2-emissies, zo schrijven Peter Tom Jones en Vicky De Meyere in hun boek 'Terra Reversa'. Het moest dus een tras-chape worden, dat is een chape die bestaat uit traskalk, zand en water. Een klus die we niet zelf konden klaren want een vlakke chape leggen is een echte stiel.

Het bleek niet makkelijk te zijn om een aannemer te vinden die dit kon en wou doen. Een zoektocht van een paar weken tijd en de hulp van een extra architect zorgde ervoor dat onze chape-droom toch in vervulling kon gaan.

We hebben er lang op moeten wachten maar het was het wachten waard!